Maison

2020 ETKİSİ İLE 2021 EV DEKORASYON TRENDLERİNİ KEŞFEDİN

2020 yılının tuhaf bir yıl olduğunu söylesek yalan olmaz. Ne yazık ki hayatlarımızı değiştirecek bir çok olay yaşadık. Evlere kapanmak, restoranların, mağazaların, okulların kapanması olağan dışı durumlardı. Zorunlu yaşadığımız bu süreç farklı etkiler yarattı. Online eğitim, online alışveriş, evden çalışma hayatımızın merkezine oturdu. Karantina süreci evimize daha çok yönelmemizi sağladı. Belki de ilk kez evlerimizde bu kadar uzun zaman geçirdik. Ve ilk kez evimizin her köşesini kullandık, deneyimledik.

Salgın sonrası artık hayatın eskisi gibi olamayacağı çok konuşuldu. Bu tür radikal değişimlerden sonra trendler de hiçbir zaman sadece renk, form, biçim üzerinden olamaz. Müşterinin yeni ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Şimdi bakalım 2021’de ev dekorasyonunda neler göreceğiz.

1-İnsanlar artık evlerine daha farklı bir gözle bakmaya başladı. Yaşadıkları yere kendilerini daha fazla ait hissetmek isteyecekler. Zamansız, denge ve uyum içinde bizi yansıtan karakter sahibi evler için yaptığımız her şey ruhumuza da iyi gelecek. Bu nedenle ev dekorasyonu yapılırken daha farklı gözle bakılacak.

2-Daha fazla amaç ve işlevsellik ile tasarlanmış evleri görmeye başlayacağız. Mekansal organizasyonlar değişecek, çalışma alanı artık bir koltuğun köşesi ya da yemek masası olmayacak. Artık daha konforlu, teknik olarak donanımlı, ses yalıtımlı ayrı ofis bölümlerine ihtiyaç olacak. Dosyaları, kağıtları, ofis malzemelerini yerleştirmek için daha fazla çekmece, raf içeren depolama alanları çözümlenecek. Ev dekorasyonunun yanında pratik home ofis dekorasyon fikirleri ön plana çıkacak.

                     

3-Mobilya tasarımları çok fonksiyonlu olma eğilimde olacak. Birden fazla amaca hizmet eden mobilyalar tasarruf etmek için de iyi bir yol olacak. Özellikle küçük ev dekorasyonu için çözüm arayanlar için farklı işlevlere sahip mobilyalar efektif alan kullanımı şansı verecek.

4-İçinde yaşadığımız mevcut durum insanların mikroplara karşı daha bilinçli olmalarına neden olduğu için ev eşyalarının yapıldığı malzemeler daha fazla dikkate alınacak. Salon dekorasyonunda, yatak odası dekorasyonunda, mutfak dekorasyonunda gözeneksiz malzemeler, laminat, metaller, çimento, cam gibi malzemeler daha popüler hale gelecek.

5-Yine evde kalma zorunluluğu sonrası iç mekanları dışarıya taşıma bir başka eğilim olacak. Herkes rahat bir dış mekan alanı oluşturmak isteyecek. Bu bir balkon da olabilir, bahçe de, teras da. Bahçe, balkon mobilyaları, dekor ürünleri, bitkiler çok fazla tercih edilecek. Ya da bunun tersi olarak doğayı iç mekanlara taşımak trend olacak. Bu nedenle bitkiler, doğal renkler ön planda olacak. Artık çok fazla insanın yaşadığı yüksek apartmanlar yerine daha az sayıda insanın yaşadığı müstakil ya da az katlı konutlar tercih sebebi olacak.

                         

6-İç mekanlarda insanlar daha sıcak renkler görmek isteyecek. Ev dekorasyonunda iç karartıcı renklerden uzak durulacak. Mutfakta daha fazla zaman geçirildiği için mutfak dekorasyonunda daha fonksiyonel olması konusu tekrar ele alınacak.

           

Thın Bold Siyah                                                                                                            NATURE Ahşap

7-Sürdürülebilir tasarım parçaları geliştirmek için yeni bir çağ başlayacak. Üretimde doğal malzeme kullanımı ön planda olacak. Doğaya daha az zarar veren, dönüştürülebilir malzemeler kullanılacak.

8-Nötr renklerin asla modası geçmeyecek. Daha samimi, davetkar ortamlar yaratmak için çaba harcanacak. Gri tonları zamansızlığı, modernliği, zarifliği ve nötr bir renk olması ile 2021 yılında da ev dekorasyonunda öne çıkmaya devam edecek.

         

PLANET Jupiter                                                                                                                      THIN Siyah